top of page

Dirigenter

Det var den numera legendariske musikledaren i Gislaved, Bengt Eurén, som i februari 1971 tog initiativ till att bilda en kör som en del i att utveckla det kulturella utbudet i den nya storkommunen Gislaved. Eurén lade grunden för det som idag är Gislaveds kammarkör och var dess dirigent under många år. 

Under åren har många olika dirigenter och gästdirigenter arbetat med Gislaveds kammarkör. Bland dem kan nämnas Eric Ericson, Jan Yngwe, David Newkumet och Gustaf Sjökvist. Under åren har bland andra Ing-Britt Eurén, Örjan Hansson, Kalle Engqvist och inte minst Anders Josefsson Aljered tagit hand om dirigentssysslan för kören. Under Covid19-pandemin hade vi också ett samarbete med Gittan och Andreas Glans och Ove Gotting.

Från år 2007 leddes kammarkören av den dynamiske dirigenten Ricky Burton som med sin glöd och entusiasm utvecklade sången och musikaliteten i kören.  Om honom kan du läsa mer här. Från och med våren 2022 sjunger vi tillsammans med Susanne Svensson. Om henne kan du läsa mer här.

image1_edited.jpg
bottom of page